11.04.2019
қарныңыз ашқан кезде ғана тамақ жеу керек. Аштық тек физиологиялық қажеттілік, ал тамаққа деген тәбет - сана мен сезімге әсер ететін әртүрлі сыртқы факторлардың нәтижесінен тамаққа тәбет ашылады.
Тамақтану кезінде ұстанатын басты қағида: тағам түрлері жеңіл болған сайын, олардың қорытылуы да жеңіл, әрі тиімді жүреді. Желінген ас толық қорылып, ағзада жиналмау керек. Әдетте біздің қолданатын тағамдарымыз нан, ет, картофель, көже. Бұдан кейін тәтті тағамдар, балмұздақ, консервідегі тағамдар, және де тамаққа қосып жейтін әртүрлі тұздықтар, шай, кофе. Бір реттен осыншама тағам түрлерін бірден ағзаға сіңіру ас қорыту жүйесіне ауыр келеді.
Дұрыс тамақтану үлгісі қандай? Тамаққа деген күнделікті дағдыңызды қалпыстатырыңыз. Жеген асыңыз оңай сіңетін, қарапайым тағамдардан болу керек. Негізгі ереже – әр жеген сайын түрлі тағамдарды аз мөлшерде, әр кезеңде қабылдаған жөн. Бір жеген кезде, асқазанды бірден толтырып ас қабылдау, ағзаға ауырлық етеді, ас қорыту жұмысын да бәсеңдетеді.
Бас маман Жумажанова Ляззат Сериккановна
Похожее
03.05.2024 19:27
Полицейские начали служебное расследование по...
02.05.2024 16:49
На Ульбинском металлургическом заводе прошла...
02.05.2024 16:47
В трамвайный парк Усть-Каменогорска закупили...